Alternatieven - Vuurwerkgeluidentraining Cd voor honden € 9,95

Geluiden Training CD´s
kop

Totaalbedrag

Totaalbedrag

Ga naar de inhoud

Alternatieven

Middelen via de Dierenarts.
Tabletjes voor de hond en kat.
Deze kunt u bij de dierenarts halen (Calmivet, Vetoquinol of Vetranquil, Sanofi). Deze middelen maken uw huisdier wat suf en daardoor wat minder gevoelig voor prikkels. U kunt deze middelenhet beste enkele uren van te voren geven. Deze middelen worden ook gebruikt bij de sedatie bij ondermeer diergeneeskundig onderzoek of transport; als anti-emeticum in het geval van reisziekte of voor ingrepen; premedicatie voor operatieve ingrepen; als ondersteuning bij behandeling van agressief gedrag.
Voedingssupplementen.
Middelen zoals Zylkène® en Telizen binden aan de GABA-receptor en hebben daarom hetzelfde effect als benzodiazepines (sederende dwz. kalmerende en slaapbevorderende werking).
lijn hondentrainingsgeluiden cd
Homeopatische middelen.
Verdamper
Voor honden is er de D.A.P.-verdamper. Dog-Appeasing Pheromone (DAP™) is een synthetische mix van stoffen. Deze stoffen zijn nagemaakt naar de stoffen die gevonden worden in de intermammalaire klieren bij teven vlak na de geboorte van de pups. De verdamper bevat een synthetische vorm van het deze natuurlijke hondenferomoon. Deze vorm van geurstoffen stellen honden gerust. Deze feromonen kunnen alleen door soortgenoten worden waargenomen. Ze hebben geen invloed op de mens of op andere dieren. De verdamper wordt in de ruimte waar de hond verblijft in het stopcontact gestoken. De hond zal zich vrij snel rustig en beschermd voelen. Vanaf 2 tot 3 weken voor oud en nieuw kan de verdamper in het stopcontact worden geplaatst. Deze blijft hier gedurende de hele periode tot 1 week na Oud & Nieuw of wanneer de verdamper leeg is. De verdamper is veilig en verbruikt amper stroom. Wel wordt het gebruik ervan afgeraden in ruimtes waar CARA-patiënten veel verblijven of slapen. Vraag informatie bij je dierenarts.
Voor de kat.
Voor u kat kunt u Feliway gebruiken. Dit bevat feromonen (zie verdamper voor honden). Deze stof komt vrij bij katten als ze kopjes geven. Hierdoor worden ze rustig. Vraag informatie bij uw dierenarts. Feliway® is een synthetische vervanger van het gezichtsferomoon van de kat. Dit feromoon wordt gebruikt door katten om hun territorium als veilig te markeren.
Rescue van Bach Bloesem.
Rescue van Bach kunt u bij deverse drogisten en winkels zoals 'De tuinen' kopen.  Het middel is rustgevend voor mens en dier (honden, katten, paarden, konijnen etc). Begin hiermee ruim voor oud & nieuw. Bouw dit vooral ook op een aantal dagen voor de  kerst kunt u de dosis verhogen. Rescue kan je voor hond, kat en vogel gebruiken.
lijn hondentrainingsgeluiden cd
Bijwerkingen.
Nadelen slaapverwekkende en versuffende medicijnen. Veel mensen geven hun angstige dier een pilletje om het dier te versuffen tijdens oud & nieuw. Bevat zo'n medicijn acepromazine als werkzame stof, dan heeft dit bijwerkingen. Bijvoorbeeld: zwalkend lopen, risico van onderkoeling en verlaging van de bloeddruk.
Tevens bestaat de kans dat het de geluidsgevoeligheid vergroot! Zeker (angstig) agressieve honden kunnen hierdoor erg onvoorspelbaar reageren. Kortom, het kan ook averechts werken bij angst voor vuurwerk -en onweergeluiden.
lijn hondentrainingsgeluiden cd
Terug naar de inhoud