Vuurwerk Angst Honden - Vuurwerkgeluidentraining Cd voor honden € 9,95

Geluiden Training CD´s
kop

Totaalbedrag

Totaalbedrag

Ga naar de inhoud

Vuurwerk Angst Honden

Geluiden Training CD's

Angstkenmerken bij de hond.                                                                    -Angst herkennen bij uw hond. Om er achter te komen hoe ernstig de angst voor vuurwerk bij uw hond is, moet u uw hond goed observeren. Een zeer angstige houding uit zich in de oren plat in de nek leggen, laag bij de grond blijven en de staart tussen de achterpoten houden, veel hijgen, vergrote pupillen, trillen, klappertanden, janken of piepen, onrustig heen en weer lopen of rennen. Vertoont uw hond één of enkele van deze symptomen dan is hij (licht) angstig. Belangrijk is niet alleen uit te vinden hoeveel symptomen uw hond heeft, maar daarbij ook te letten op de frequentie en duur van deze gedragingen. Gebeurt dit alleen als er vuurwerk wordt afgestoken of de hele dag door? Specifiek bij vuurwerkangst is het vluchten naar andere ruimten, steun zoeken bij u, wegkijken, wegkruipen, niet meer naar buiten willen en niet meer alleen thuis kunnen zijn. Ook zal de zeer angstige hond niet willen eten en zelfs geen hondensnoepje van u aannemen! Tevens zijn overmatig afscheiden van speeksel, onzindelijk worden en diarree angstsignalen.
-Oefen met onze cd tegen vuurwerkangst. Gebruik onze cd met geluiden van onweer en vuurwerk. Hiermee kunt u oefenen met uw hond. Begin met een heel laag volume en voer dit steeds verder op. Dit opvoeren dient alleen te gebeuren op momenten dat uw hond geen onrust vertoont. Het is verstandig dit het hele jaar door te oefenen en niet pas een paar dagen voor de jaarwisseling ermee te beginnen.


Vroeg geleerd is oud gedaan

-Uw huisdier kan naast het bang zijn voor de onweer- en vuurwerkgeluiden ook bang zijn voor de kruit -of zwavellucht. Rook betekent namelijk in de dierenwereld dat je moet wegvluchten. Dit is instinctief en moeilijk te veranderen. In de vrije natuur leidt dit trouwens niet altijd tot het redden van het leven, omdat er stress en paniek bij komt kijken. Een mens kan nog weloverwogen kiezen waar het heen rent, en heeft geleerd dat rook niet altijd "wegvluchten" betekent.
Een huisdier moet vertrouwen op zijn instinct, maar kan leren dat rook, niet tot stressgedrag hoeft te leiden. In huis kun je een hond laten wennen aan een kruit -en zwavelluchtjes, door ergens buiten, ALLEEN, dus zonder je huisdier, je kleding en handen naar vuurwerk, rook, kruit en zwavel te laten ruiken. Neem wat vuurwerk van het vorig jaar mee (zoals bijvoorbeeld kanonslagen) en breek het open. Laat het dus ergens buiten op de grond ontbranden en zorg ervoor (Denk aan je veiligheid) dat je kleding en handen dicht bij de rook zijn. Wapper je kleding door de rook en wrijf je handen door de rook. Pak, nadat het vuurwerk is ontbrand het spul weer op en neemt het in een zakje (Brandgevaar!!!) mee naar huis. Laat bij het binnen komen, je huisdier links liggen en kijk het niet aan. Ga gewoon op de bank zitten, leg het geopenden zakje naast je neer en zorg ervoor dat hond ook daadwerkelijk de kans krijgt aan je te snuffelen en aan het zakje. Forceer niet en laat het dier dit vooral zelf doen. Niet aaien, helemaal niets doen. Laat het ook niet met het zakje ervandoor gaan. Herhaal dit geregeld. Het zal een bijdrage leveren aan het wennen aan deze luchtjes.
-Negeer zelf altijd vuurwerkgeknal, dus het hele jaar door.
-Straf je dier nooit en zeker niet wanneer het schrikt. Negeer elke vorm van angst. Niet troosten, want dit werkt als "beloning" voor het angstige gedrag. Hierdoor zal de angst zelfs toenemen. Helemaal niet troosten is ook geen optie want dan laat je het dier ook maar aan z'n lot over. Probeer je dier op een andere manier aandacht te geven door er bijvoorbeeld mee te gaan spelen.
-Laat de hond op tijd uit. Het is verstandig een angstige hond op tijd uit te laten. Doe dit ruim voordat het geknal begint, bijvoorbeeld om 22:00. Probeer rustig met hem te wandelen en geen aandacht te besteden aan schrikreacties. Doe net of er niks aan de hand is en loop rustig verder. Laat uw hond nooit los, want hij kan door de schrik wegrennen.
-Laat geen dieren alleen als je weet dat ze angstig zijn! Er moet iemand bij de dieren blijven dus zelf vuurwerk afsteken is dan ook geen optie.
-Doe een dikke deken over de bench. Dat houdt de lichtflitsen tegen. In extreme gevallen kunt u de bench in een ruimte zetten waar het geluid amper te horen is.
-Zorg ervoor dat je dieren een naamplaatje + adres om hun nek hebben of laat ze chippen. Controleer vervolgens of de gegevens goed in de databank staan. Zo zijn ze inprincipe altijd terug te vinden.
-Doe de radio aan, dan hoort uw hond minder geluid dat van buiten komt. Hierdoor zal zijn angst misschien iets afnemen.
-Doe de gordijnen dicht tijdens het vuurwerk. Op het moment dat de gordijnen in huis dicht zijn, ziet de hond geen lichtflitsen, waardoor hij mogelijk minder bang is.
-Loop niet te dicht langs vuurwerk. Een hond kan van vuurwerk dat heel dichtbij hem afgaat, enorm schrikken en hierdoor angst ontwikkelen. Je mag een hond best aan vuurwerk laten wennen, maar begin op een grote afstand en verklein deze afstand alleen als de hond geen spanning vertoont. Uiteraard moet u ook oppassen dat u of uw hond niet geraakt wordt door vuurwerk.
-Geef de hond een rustige plaats. Maak een lekkere beschutte plek voor de hond, zoals een bench met een deken eroverheen. Hierdoor krijgt hij het idee van een veilig hol. Kruipt de hond weg onder een tafel of onder het bed, laat hem daar dan liggen totdat hij er zelf weer onderuit komt.
-Zorg voor een paar lekkere kluiven. Misschien wil hij ze niet, maar sommige honden willen hun stress wegkauwen. Stop een kong vol met lekkers of geef hem een voerbal met brokjes er in. En, wellicht het proberen waard: kook een flinke pastamaaltijd voor de hond: wordt hij lekker slaperig van.
-Geef uw hond een compleet nieuw speeltje of kluifje vlak voordat het grote vuurwerk begint.
lijn hondentrainingsgeluiden cd
Terug naar de inhoud