Informatie vuurwerkangst bij honden - Vuurwerkgeluidentraining Cd voor honden € 9,95

Geluiden Training CD´s
kop

Totaalbedrag

Totaalbedrag

Ga naar de inhoud

Informatie vuurwerkangst bij honden

Socialisatie en Training

Kwaliteit trainings CD's
Veel geluiden per CD
Realistisch

Goedkoop

Geperste CDs

Honden


Katten


Paarden


Vogels


Knaagdieren


Geluidstraining voor honden en katten Vuurwerkcd.nl

De goedkoopste aanbieder van een hondentrainings geluiden cd.informatie vuurwerkangst behandeling dierenarts

Doelstelling: Opvoeding en Socialisatie

De cd is in eerste instantie ontwikkeld ten behoeve van de gewenning, opvoeding en socialisatie van jonge honden, katten en paarden in maneges, kennels en gewoon bij baasjes thuis. Onze cd's is echter ook uitermate geschikt voor bestaande angst voor allerhande "enge" geluiden zoals vuurwerk -en onweergeluiden. De Boerderij geluiden de stadsgeluiden en woongeluiden zijn bedoeld om honden te laten wennen aan zoveel mogelijk geluiden, metname in de puppy en jeugdfase. Ook op latere leeftijd kunnen onze cd's, fout aangeleerd gedrag bij een dier ook corrigeren.
Het resultaat van een hondencd-behandeling hangt in grote mate af van de motivatie van de baasjes. Veel baasjes van huisdieren denken, dat het probleem maar over een paar dagen van het jaar gaat, zoals bij vuurwerk en onweer, of dat het foute geblaf naar bepaalde geluiden wel weer over is wanneer het geluid weg is.  Over het algemeen wordt er eigenlijk veel te weinig  gesocialiseerd en in het bijzonder getraind met huisdieren om angst voor "rare" geluiden, zoals bij vuurwerk en onweer weg te nemen. Veel huisdieren zitten gedurende bepaalde perioden in de stress en in veel gevallen zelfs in het asiel, omdat hun baasjes hebben nagelaten het dier het goede voorbeeld te geven.

Wetenschappelijk Onderzoek Vuurwerkgeluiden Cd

Uit wetenschappelijk onderzoek (Faculteit Dierengeneeskunde van de Universiteit van Utrecht) blijkt, dat minder dan 24 %  van de dierenartsen gedragstherapie door middel van een vuurwerkgeluidencd voorschrijft, terwijl er wel voor zo'n 44% van de gevallen medicatie wordt voorgeschreven. De belangrijkste reden om geen gedragsmodificatie toe te passen is dat de eigenaar dit niet wil (43%). Een andere belangrijke reden is dat de meeste eigenaren zich te laat aanmelden (pas in de laatste week van december), waardoor er geen tijd meer is voor gedragsmodificatie.


Vroeg geleerd is oud gedaan

Waarom een vuurwerk en onweergeluidencd

Een training met een vuurwerk en onweergeluiden CD is een bewezen remedie tegen angst en het bijkomend stressgedrag van uw huisdier is. Onze vuurwerkcd wordt al vele jaren met succes toegepast bij paarden, honden, katten, papegaaien en parkiet-achtigen. Ook wordt de Cd gebruikt bij de  homeopatische behandeling van kinderen met een ongecontroleerde angst voor bepaalde geluiden, met name weer de vuurwerk en onweergeluiden. Door gewenning aan deze geluiden en het ervaren van positieve gebeurtenissen tijdens deze geluiden, leert een dier (of mens) hiermee om te gaan, wanneer deze geluiden buiten optreden tijdens oud en nieuw of op andere momenten.
Wanneer afspelen?
U kunt het beste met tussenpozen van een aantal maanden de CD afspelen. Het idee, dat het volstaat om een aantal weken voor nieuwjaarsdag te oefenen is fout. Geknal en gedonder is er immers het hele jaar door. Bovendien berust gewenning op iets dat herhaaldelijk voorkomt en zeker niet één keer per jaar. De cd kan bij voorkeur gebruikt worden tijdens het opgroeien van uw pup, kitten of veulen (het is een "must" bij een goede socialisatie).  Heeft u een volwassen hond of kat, dan is onze geluiden Cd ook geschikt voor de training, ook in het geval uw huisdier al een angst heeft ontwikkeld voor harde of enge geluiden. In alle gevallen geldt: Hoe sneller u begint in het leven van uw huisdier, des te beter is het voor het dier.

Pilletje voor de Angst

Soms is de angst of reactie bij het dier zo ernstig dat het niet gevoelig is voor onze geluidentherapie. In die gevallen kunt u natuurlijk aan uw dierenarts de juiste medicijnen vragen. Wij vinden dat alleen een tabletje niet voldoende is en dat er in die ernstige situaties ook iets aan gedragsmodificatie gedaan kan worden. Bij vuurwerkangst schrijft gelukkig zo'n 32% van de dierenartsen een combinatietherapie voor van zowel de vuurwerkcd-therapie als ook de ondersteuning door medicijnen. Het is inmiddels aangetoont dat het een betere behandeling is dan alleen maar een paar pilletjes. Bovendien kunnen de medicijnen (ook binnen de homeopahtie) vervelende bijwerkingen hebben.
Doelstelling van deze website.
In de eerste plaats willen wij op deze site de nodige informatie verstrekken over het gebruik van onze trainingcd's. Daarnaast willen we graag dat mensen met huisdieren inzien dat het opvoeden daarvan net zo belangrijk is als het opvoeden van kinderen. Naast verantwoordelijkheidsgevoel kost het tijd en geld, maar vooral ook goede wil om het gewoon te doen. Je grijpt bij een kind niet zomaar naar de pillenpot en dat doe je ook niet met je huisdier. Wij vinden dat te makkelijk. Ook vinden wij dat er te makkelijk wordt gegrepen naar de homeopathie, omdat men het idee heeft dat hiermee het huisdier geholpen is. Mensen kopen een anti blafband of men steekt een luchtje in het stopcontact en klaar is kees. Het hondje en het poesje moet het er maar mee doen. Dierenartsen spelen hier ook een hele belangrijke rol in, maar adviseren toch vaak nog teveel in de richting van de makkelijkste weg. Kortom de weg waarbij de klant, de baas, niets hoeft te doen. Hier zetten wij dus een heel groot vraagteken. Met deze website en de informatie die hierop terug te vinden is, hopen we een grote bijdrage te leveren aan de motivatie bij de dieren-baasjes om het beste te kiezen voor hun huisdieren en niet zomaar het makkelijkste. Daarnaast geven we een groot aantal tips bij vuurwerkangst bij huisdieren.

Wanneer een Vuurwerk Geluiden Cd bestellen?

Het is velen onder u natuurlijk wel bekend dat huisdieren op een bepaald moment op iets reageren, waarvan u liever niet wilt dat dit met geblaf, gesis of hoge rug gepaard gaat. Ook is het geen prettig gevoel om uw huisdier te zien wegkruipen, wanneer de buurjongen weer eens met zijn opgevoerde scooter lawaai maakt. Een anti blafband gaat veel mensen gelukkig te ver en velen kiezen dan toch voor een trainingscd.
Wanneer u nog niet begonnen bent met een vuurwerkgeluiden training of een van onze andere CD's, dan kunt u daarmee het beste zo snel mogelijk beginnen. Of het nu januari of juni is, beginnen is belangrijker dan vooruitschuiven tot later. Eenvoudig gezegd; Wanneer uw huisdier al honderden keren de geluiden van onze CD heeft gehoord, is de kans niet meer zo groot, dat deze er een keer van opschrikt.
Denk niet dat uw hond of kat geen probleem heeft met vuurwerk, want de kans is groot dat er een dag komt dat deze wel bang blijkt te zijn. Dit kunt u hoe dan ook voorkomen door onze hondentrainings CD te bestellen en de training te beginnen.
info vuurwerkangst hond
desensibilisering
explosie stereo opnamen
vuurwerkcd
dierenarts
hondentraining
fobie
vuurwerkangst honden en kat...
behandeling vuurwerkangst hond
lijn hondentrainingsgeluiden cd
Terug naar de inhoud