Waarom een geluidscd? - Vuurwerkgeluidentraining Cd voor honden € 9,95

Geluiden Training CD´s
kop

Totaalbedrag

Totaalbedrag

Ga naar de inhoud

Waarom een geluidscd?

Vuurwerkangst bij huisdieren

Dierenartsen worden er geregeld mee geconfronteerd; Vuurwerkangst bij huisdieren.
Instinctief reageert een dier ontwijkend op lawaai en zal in de eerste plaats willen wegrennen. Buiten zal dit ook vaak gebeuren wanneer een hond of kat ergens van schrikt. Binnenshuis ligt dat natuurlijk anders, want er is geen wegrennen mogelijk. Een huisdier zal onrustig worden en in elkaar gekropen door het huis lopen, wanneer het ergens bang van wordt.
Angst voor vreemde en harde geluiden zit in de natuur van een dier en beschermd het tegen gevaren.
Angst voor vuurwerk en onweer geluiden, is zo gek nog niet, want het waarschuwt een dier ook voor de gevaren. Het veroorzaakt in huis echter vaak hevige stress, want een dier kan niet ontkomen aan de geluiden, ongeacht waar het heen kruipt.
Er is  in veel gevallen wel iets aan te doen, door een huisdier (hond, kat of paard) tijdig te laten wennen aan de geluiden van vuurwerk en onweer of bliksem.
Daarom hebben wij deze CD ontwikkeld, zodat u er geregeld, door het jaar heen, mee kun oefenen.


Waarom de combinatie vuurwerk en -onweergeluiden?
Simpel; het gaat allebei gepaard met onverwachte harde knallen of geknetter en flitsen.
Een hond schrikt van iets onverwachts, net zoals een mens. Wanneer dan snel blijkt dat het om een geluid gaat dat het dier al kent, dan zal het er niet meer van in de stress raken.
Hij heeft na een cd-training geleerd dat er ook leuke dingen aan gekoppeld zijn, namelijk een spelletje met de baas of in ieder geval een baasje die altijd rustig is blijven zitten en daarmee het goede voorbeeld heeft gegeven.

GeluidenCd met geluiden uit de stad, boerderij of in huis.

Waarom een Boerderijgeluidencd, een Stadsgeluidencd en een Woon/Huisgeluidencd?
Het antwoord is simpel. Alles went, wanneer je het dier er maar tijdig of geregeld mee laat kennis maken. Een herkenbaar voorbeeld is de boerenhond, die niet meer opkijkt van het geloei, de ganzen en kippen, de paarden, de tractor enzovoort. Maar ook de hond die uit het asiel komt, bij een nieuwe baas van een staalbewerkingsfabriek. Bij deze laatste zal een doorsnee hond de eerste dagen bijzonder angstig zijn en wegkruipen door het vele lawaai. Al snel heeft het dier door, dat het allemaal wel mee valt en zal hoe dan ook later niet meer wakker liggen van de vreemde geluiden die er in het begin waren. Sterker nog; het wordt gewoonweg zijn of haar thuis.

We kennen allemaal het fenomeen, dat wanneer je op de bank zit en de hond of kat hoort plotseling een nieuw of vreemd geluid, het dier zal schrikken of opspringen en gaan blaffen of bang weglopen. Dat kan bijvoorbeeld al door een ketting die bij de buren van het balkon valt of door het plotseling beginnen van betonboorgeluiden. Wanneer u onderweg bent met uw huisdier zal er ook een groot aantal geluiden voorbij komen die het dier misschien niet kent en zal mogelijk leiden tot onzekerheid of angst.
De Cd's die wij aanbieden staan vol met geluiden die we allemaal kennen uit het verleden. Het merendeel natuurlijk vanuit onze kinderjaren.
Daarom is het van groot belang dat uw hond, kat of paard hiermee kennis maakt, zodat deze het als normaal gaat zien. Het dier zal het geluid niet direct kunnen koppelen, zoals wij mensen dat kunnen, maar het dier kijkt naar het gedrag van het baasje, wanneer de geluiden aanwezig zijn. Doet het baasje rustig en reageert niet, dan zal uw huisdier dit ook niet (meer) gaan doen. Ook wanneer het dier ouder is en al jaren heeft geblaft naar bepaalde geluiden, zal deze door het gedrag van de baas kunnen worden bijgestuurd.
Uiteindelijk gaat de hond van de staalfabriekeigenaar gewoon slapen.

Uit onderzoek blijkt dat er bij de hondenbaasjes de grootste groep gemotiveerde mensen zit, die bereid is om actief iets aan de opvoeding (socialisatie) van een huisdier te doen. Dat wil zeggen dat ze het probleem voor de hond onderkennen en eraan willen gaan werken door naar een dierenarts te gaan of op zoek te gaan naar een andere oplossing bijvoorbeeld via internet.
Hierbij gaat het trouwens niet alleen maar over puppies en jonge honden die nog in een uitgebreid ontwikkelingsproces zitten. Het betreft vaak ook honden die al jaren bang zijn voor vuurwerkgeluiden (of andere geluiden). Voor onze CD-behandeling maakt dit niet uit, omdat de Cd -Therapie voor alle categoriën dezelfde is.

Woonomgeving?

Afhankelijk van waar u woont zal uw huisdier spontaan al gewend zijn aan bepaalde geluiden. Heeft u een boerderij en een aantal soorten vee, zoals koeien, varkens paarden, geiten of gevogelte zoals ganzen eenden of kalkoenen, dan zal een hond of kat wel aardig gewend zijn aan de geluiden die er rondom uw woning aanwezig zijn.
Het kan dan natuurlijk zijn dat uw hond of kat nooit in uw woning komt of nooit in de stad komt. Hierdoor zullen geluiden van een keukenapparaat, zoals een stofzuiger, wasmachine of van vallende potten en pannen minder bekend zijn en mogelijk leiden tot ansgt of geblaf. Ook zie je vaak het ongekeerde, dat wanneer een stadshond op de boerderij komt of langs een weiland met schapen loopt, deze enorm opgefokt raakt door het gemekker en er korte metten mee wilt maken. Dat zorgt weer voor veel stress en geblaf. De meeste honden en katten (maar ook paarden) die nog nooit in de stad zijn geweest zullen ook enrom bang zijn voor harde en felle geluiden, zoals die van een tram of trein, de sissende remmen van een bus of scooters en moters etc.
Het is zonder enige twijfel dan ook raadzaam om de verschillende geluiden zo vroeg mogelijk te trainen in uw aanwezigheid en later, wanneer dat goed gaat zonder uw aanwezigheid.
De verschillende trainingsgeluiden cd's leren uw huisdier uiteindelijk rustig te blijven en niet opgefokt of gestrest te raken door onverwachte en onbekende geluiden.

hondenangst vuurwerk
huisdieren vuurwerkangst
hond met vuurwerkangst geluiden cd
Terug naar de inhoud